5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedili çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamalıdır.

şu demek oluyor ki, gerçek ayrım şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını çelmek için tasarlanmışken, ivedili çıkış kapısı sadece hızlı ve güvenli boşaltma için kullanılan bir kapıdır.

Ancak, yangın bapsı vandözları arasında eder değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, akla yatkın fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

 Buna mukabele, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut ahestelatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine göre

Yangına karşı güvende konmak için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanların güç güvenliğini sahip olmak amacıyla kapı kasası ve kullanılan gayrı aksesuarlarıyla güven örgütleme etmekteyiz.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil yürütmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın çıhun Yangın Kapısı ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanların ve müntesip konstrüksiyonnın emniyetliğini sağlayan kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve kötüın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı darya kapanmaktadır.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış bapsı yerine çatı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa kucakyapısı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı elan buna destelı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan mürtefi mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaatında yeğleme edilen bir malzemedir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır ruhsat olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belirli standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page